Melvin Manhoef heeft zondag zijn kickbokscarrière in stijl afgesloten. In Almere was No Mercy te sterk voor zijn aartsrivaal Remy Bonjasky.

“Ik heb niet verloren van een pannenkoek, maar van een krijger”

Na een maanden durende non-verbale strijd, mochten de vechtsporters zondag eindelijk hun vuisten laten spreken. Volgens de driekoppige jury deed Manhoef dat het beste. De kickbokser, die zijn meeste successen als professioneel mixed martial artist boekte, kreeg na een negen minuten durende strijd de overwinning unaniem toegekend.

Manhoef doorbrak met de overwinning een negatieve reeks van maar liefst drie nederlagen tegen de K-1-legende. In 2002, 2008 en 2009 moest de kickbokser van Surinaamse komaf zijn meerdere erkennen in The Flying Gentleman.

Manhoef zei na afloop van het gevecht dat je nooit moet opgeven en altijd moet opstaan wanneer je gevallen bent. De zege droeg hij op aan de in juli overleden Tijn Kolsteren, die bekend werd door zijn nagellakactie voor Serious Request.

Wat voor Manhoef zijn afscheid was, betekende voor Bonjasky zijn rentree. Hij gaf aan ervan genoten te hebben om weer in de ring te staan. Ook prees hij Manhoef. “Ik heb niet verloren van een pannenkoek, maar van een krijger.”