De Cruise Terminal Rotterdam zal op 12 november afgeladen zijn wanneer daar de eerste editie van World Port Boxing plaats zal vinden. Ruim duizend toeschouwers zullen naar Rotterdam afreizen.

Cuba

De kaarten voor dit unieke evenement, waarin een ijzersterke Cubaanse selectie het tegen Nederland opneemt, zijn als warme broodjes over de toonbank gevlogen. De organisatie moest als gevolg vele belangstellenden teleurstellen die alsnog een toegangskaartje wilden bemachtigen.

De Cubaanse bestaat uit olympische en wereldkampioenen. Eén van de sterkboksers die in onze havenstad zal aantreden is de 26-jarige Lazaro Alvarez (60 kilogram). Hij behaalde in zijn carrière twee bronzen olympische medailles en wist maar liefst drie wereldtitels in twee gewichtsklassen op zijn conto te schrijven.

Julio César La Cruz (28), die actief is in de klasse tot 81 kilogram, is eveneens van de partij. Hij werd vier keer wereldkampioen, twee keer kampioen op de Pan-Amerikaanse Spelen en pakte in 2016 goud op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Nederland

Ook Nederland is sterk vertegenwoordigd. Zo zullen onder meer Peter Müllenberg, Max van der Pas, Enrico Lacruz en Artjom Kasparian acte de présence geven. Nouchka Fontijn, winnares van een zilveren medaille op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, maakt deel uit van het voorprogramma. Daarin treft ze Tetiana Petrovych uit Oekraïne.

Het programma is als volgt:

Voorprogramma

56 kilogram
Simons Pormes vs. Mustafa Akraa

64 kilogram
Quint van Stralen vs. Karim Saboundji (België)

81 kilogram
Rick de Nooijer vs. Daniel Minten

75 kilogram
Nouchka Fontijn vs. Tetiana Petrovych (Oekraïne)

Interland Nederland – Cuba

56 kilogram
Jordan Rodriguez (Frankrijk) vs. Javier Ibanez Diaz

60 kilogram
Enrico Lacruz vs. Lazaro Alvarez Estrada

69 kilogram
Xavier Kohlen vs. Roniel Iglesias Sotolongo

91 kilogram
Rany Hadj Aissa (Frankrijk) vs. Erislandy Savon Cotilla

75 kilogram
Max van der Pas vs. Arlen Lopez Cardona

81 kilogram
Artjom Kasparian vs. Osleys Iglesias Estrada

+91 kilogram
Mourad Aliev (Frankrijk) vs. Yoandry Toirac Ortega

81 kilogram
Peter Müllenberg vs. Julio C La Cruz Peraza