Jamal Ben Saddik weet zeker dat de uitkomst van zijn tweede gevecht met Rico Verhoeven hetzelfde zal zijn als het eerste gevecht. “Ik sla hem op 9 december knock-out,” aldus de boomlange kickbokser uit België.

“Na de wedstrijd zal hij niet meer lachen”

De heren hadden dinsdag in Rotterdam tijdens de persconferentie in aanloop naar hun gevecht geen goed woord voor elkaar over. Zo deed Verhoeven vrij lacherig en luchtig over het gevecht en verwacht Ben Saddik dat Verhoeven het geen vijf rondes met hem uithoudt.

“Het zal dit keer niet anders verlopen dan ons eerste gevecht,” zei Ben Saddik. “Ik sla hem op 9 december knock-out. Na de wedstrijd zal hij niet meer lachen.”

Goliath

Verhoeven verloor zes jaar geleden op knock-out van Goliath, maar volgens de regerend wereldkampioen in het zwaargewicht is er in die tussentijd veel veranderd. “Het wordt een lang en hard gevecht voor hem,” zei Verhoeven. “Er loopt geen zwaargewicht rond die zo fit is als ik. Ik ben niet hetzelfde als in ons eerste gevecht. 6 jaar geleden heb ik een foutje gemaakt. Ik ben verder gekomen. Hij niet. Kijk waar ik nu sta.”

Hoewel Verhoeven zich over zijn ontmoeting met de Belg van Marokkaanse afkomst niet erg druk lijkt te maken, is hij enorm gemotiveerd. “Jamal vond het nodig om te zeggen dat hij achter mijn team en familie aankomt. Dat heeft mij extra gemotiveerd en op scherp gezet. Dat gaan we op 9 december zeker laten zien. Dan ga ik dat zeker rechtzetten met hem.”

“Wat deze man gaat meemaken, heeft hij nog niet meegemaakt. Vijf keer drie minuten is een hel. Hij staat normaal gesproken al na twee rondjes te puffen en te kuchen. Ik ga hem 24 minuten lang uitwringen, en ook al weet ik dat hij in de derde of vierde ronde eruit kan, pas in de 24e minuut ga ik hem knock-out slaan.”

Verhoeven was er waarschijnlijk met zijn gedachten niet helemaal bij aangezien een titelgevecht vijf rondes van drie minuten beslaat. De tussentijd tussen iedere ronde bedraagt één minuut.

De persconferentie eindigde traditioneel met een staredown. Deze leek even volledig uit de hand te lopen toen Ben Saddik richting Verhoeven spuwde. De beveiliging moest eraan te pas komen om de zwaargewichten uit elkaar te houden.