Jerome Le Banner (44) heeft zijn laatste gevecht als professioneel mixed martial artist aangekondigd. De legendarische K-1-veteraan neemt op 7 juli in Berlijn afscheid.

WSC

In de Duitse hoofdstad neemt Geronimo het op tegen Janosch Stefan. Op het spel staat de WSC-wereldtitel in het zwaargewicht.

Le Banner is het boegbeeld van het Franse kickboksen. De gigant uit Le Havre was jarenlang een vast gezicht op de K-1. Hij wist het prestigieuze toernooi nooit op zijn naam te schrijven, maar kan desondanks terugkijken op een uitermate succesvolle periode waarin hij grootheden als Peter Aerts, Ernesto Hoost en Mike Bernardo versloeg.

De MMA-carrière van Le Banner is stukken minder grotesk dan zijn kickbokscarriére. Dit heeft vooral te maken met het feit dat kickboksen altijd op nummer 1 heeft gestaan bij de Fransman. Zijn MMA-carrière spant over een periode van ruim 15 jaar waarin hij drie keer verloor en even vaak won.

De 36-jarige Stefan maakt na een periode van ruim 3 jaar afwezigheid zijn rentree in de kooi. De Duitser heeft 5 overwinningen achter zijn naam staan. Hij verloor 4 keer.