Bij een ernstig verkeersongeval in Palmdale is vrijdagnacht profbokser Cesar Diaz op 20-jarige leeftijd om het leven gekomen. Zijn vriendin ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Golden Boy Promotions

Het tragische incident werd veroorzaakt doordat Diaz de macht over het stuur verloor. Hij botste frontaal op een boom en werd uit zijn auto geslingerd. De hulpdiensten werden massaal opgeroepen, maar konden niets meer voor hem betekenen. Diaz werd ter plaatse doodverklaard.

Golden Boy Promotions, het managementbureau waar Diaz onder contract stond, heeft een verklaring naar buiten gebracht. “Iedereen bij Golden Boy Promotions is kapot van het overlijden van Cesar Diaz. Hij was getalenteerd en agressief in de ring, maar iedereen die Cesar kende, wist hoe aardig hij daar buiten was. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar zijn familie en zijn vriendin, die in kritieke toestand ligt.”

Diaz werd gezien als een toekomstig wereldkampioen. De in Amerika woonachtige Mexicaan maakte vorig jaar juli zijn profdebuut en wist sindsdien zeven opeenvolgende overwinningen te boeken. Eerder deze maand versloeg hij in Tucson Pedro Melo op technisch knock-out.