GLORY sluit vanavond het jaar groots af in Rotterdam Ahoy. 26 kickboksers krijgen de kans om zich van hun beste kant te laten zien onder toezicht van ruim 9.500 toeschouwers. Deze vijf dingen moet je weten over GLORY: Redemption.

1. Rico Verhoeven wil Jamal Ben Saddik laten lijden

Dit is het gevecht waar menigeen een kaartje voor heeft gekocht. De heren kunnen elkaar niet luchten en zien en beloven ieder een voortijdige zege. Verhoeven wil Ben Saddik laten lijden voor het bedreigen van zijn familie en team. The King of Kickboxing belooft de Belg uit te wringen en er pas in de laatste minuut uit te slaan.

2. Nieky Holzken gaat voor eerste zege sinds lange tijd

Hij was jarenlang de meest dominante kickbokser in het weltergewicht, de uit Helmond afkomstige Nieky Holzken. Na een gewonnen reeks van maar liefst elf partijen maakte de Fransman Cédric Doumbé in december 2016 een eind aan de heerschappij van Holzken. Holzken kreeg zo’n half jaar later kans op revanche, maar zag evenals bij hun eerste ontmoeting een verdeelde jury Doumbé als winnaar aanwijzen. Vanavond hoopt hij zich terug in de titelrace te knokken door een zege te boeken op Alim Nabiyev.

3. Michael Duut vs. Danyo Ilunga deel 3

Pak de popcorn er maar bij, want dit gevecht belooft een kraker van jewelste te worden. De mannen trakteerden het publiek eind vorig jaar in Oberhausen op een sensationeel gevecht waar de knockdowns over en weer vielen. Het gevecht eindigde na drie rondes in een onbeslist. De jury riep een vierde, beslissende ronde in het leven. Duut won deze ronde door in de slotseconde een knockdown te scoren.

4. Titelgevecht op het spel

Er staat vanavond veel op het spel voor zwaargewichten Ismael Londt en D’Angelo Marshall. De winnaar van dit gevecht mag in 2018 hoogstwaarschijnlijk de regerend wereldkampioen in het zwaargewicht uitdagen. Deze mannen zullen dus alles moeten geven om een stap dichterbij hun droom te komen.

5. Wereldtitel voor Yousri Belgaroui?

De voor Tunesië uitkomende Nederlander kan zich vanavond in Rotterdam kronen tot wereldkampioen in het middengewicht. In de havenstad treft hij voor de tweede keer dit jaar Alex Pereira uit Brazilië. Pereira verloor eind april nog op punten van de Amsterdammer, maar kroonde zich nauwelijks zes maanden later tot wereldkampioen door in China de Canadees Simon Marcus te verslaan.