Omringd door een uitzinnige menigte heeft Rico Verhoeven zaterdag in Ahoy Rotterdam zijn zwaargewicht titel succesvol verdedigd. De King of Kickboxing boekte een sensationele zege op zijn aartsrivaal, de boomlange Belg Jamal Ben Saddik.

“Badr, ik wacht op je!”

Er stond vanavond meer op het spel dan alleen sportief succes. Verhoeven wilde Ben Saddik op zijn nummer zetten omdat de Belg eerder zijn team en familie bedreigd zou hebben. Verhoeven zei Ben Saddik ruim vier rondes te laten lijden, en de klus pas in de laatste fase van de wedstrijd te klaren. Dit deed hij met verve.

Verhoeven had het loodzwaar in de openingsfase van het gevecht en werd door de kickbokser uit Antwerpen door alle hoeken van de ring geslagen. Echter wist de regerend wereldkampioen in het zwaargewicht zich te herpakken en gaf vanaf de tweede ronde niets meer weg. In de eindfase van de wedstrijd had Ben Saddik het loodzwaar. Hij kreeg 8 tellen, wist te herstellen, maar werd een korte tijd later wederom tegen het canvas geslagen. Hiervan wist Goliath niet te herstellen.

De 28-jarige Verhoeven boekte in de havenstad zijn vijfde zege als wereldkampioen. Hij daagde na afloop van het gevecht in WWE-stijl Badr Hari uit voor een gevecht. GLORY kondigde eerder op de avond aan dat de Nederlands-Marokkaanse kickbokser een nieuw contract getekend heeft.

“Weet je wat we gaan doen? We sturen Badr een boodschap,” schreeuwde Verhoeven. “Badr, pak je handschoenen en ga naar de sportschool. Ik wacht op je!”