Wladimir Klitschko gelooft dat Anthony Joshua alles in zich heeft om beslag te leggen op de vier grote wereldtitels in het zwaargewicht.

“Ik heb veel respect gewonnen, respect dat ik niet kreeg toen ik wereldtitels won”

De Brit versloeg de inmiddels gepensioneerde Klitschko op 29 april in Wembley onder toeziend oog van 90.000 toeschouwers. Het was een sensationeel gevecht, die het boksen een enorme boost gaf en oude tijden deed herleven. Klitschko zei tegenover The Sun dat hij vertrouwen heeft in de carrière van Joshua en dat hij zelf veel gehad heeft aan zijn gevecht tegen hem.

“Ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat hij de fakkel lang zal dragen en hij net zo succesvol mag worden als ik ,” aldus de 41-jarige sportman uit Oekraïne. “Ik heb de fakkel overgedragen aan de jongere leeuw. Ik geloof dat Joshua in staat is om alle grote titels op zijn naam te schrijven.”

“De fans hebben van ons gevechten genoten en wij ook. Het was een win-winsituatie voor iedereen. Het voelt voor mij dan ook niet als een nederlaag. Ik heb veel respect gewonnen, respect dat ik niet kreeg toen ik wereldtitels won. Die partij heeft deuren geopend en mijn leven als sporter meer kleur gegeven.”