Juan Manuel Marquez heeft een bedrag van 100 miljoen euro aangeboden gekregen voor een vijfde gevecht tegen Manny Pacquiao, maar heeft daar vriendelijk voor bedankt.

IV

“Er lag een bod van 100 miljoen dollar op tafel voor een vijfde gevecht tegen Pacquiao in de Filipijnen,” zei Marquez tegen ESPN. “Dit heb ik geweigerd om mijn eer en glans van het vierde gevecht in 2012 te behouden. Het is veel geld, maar de eer, trots en wat we neergezet hebben, is belangrijker dan een vijfde gevecht.”

Marquez en Pacquiao hebben een lange geschiedenis die in 2004 begon. De heren stonden in een tijdsbestek van acht jaar maar liefst vier keer tegenover elkaar in de ring. Met name het vierde gevecht zal door menigeen niet snel vergeten worden. Na drie gevechten waarin Marquez niet als winnaar uit de bus kwam, versloeg hij op 8 december 2012  zijn aartsrivaal op sensationele wijze.

In een tot de nok toe gevulde MGM Grand Garden Arena in Las Vegas stelde de boksers niet teleur. Marquez scoorde al in de derde ronde een knockdown, maar moest er twee rondes later zelf ook één incasseren. In de slotseconde van de zesde ronde sloeg Marquez Pacquiao opnieuw neer. Pacquiao was al buiten westen voordat hij het canvas raakte en zou daar enkele minuten liggen voordat hij weer bij bewustzijn kwam.

Marquez noemt die zege de mooiste uit zijn succesvolle carrière. In augustus van dit jaar kondigde de Mexicaan, die wereldtitels in vier gewichtsklassen veroverde, zijn pensioen aan. Hij werkte al een aantal jaren aan een comeback, maar blessureleed weerhield hem ervan terug de keren in de boksring.