Een toernooi in het zwaargewicht waaraan maar liefst drie kickboksers uit de top vijf deelnemen, is toegevoegd aan het programma van GLORY 50. Dit kondigde de organisatie maandag aan.

Windy City

Junior Tafa, een 21-jarig kickbokstalent uit Australië, kan zich opmaken voor zijn grootste uitdaging tot dusver. Hij treft op 16 februari in Chicago de nummer vijf van de wereld, de Braziliaan Guto Inocente.

Tafa maakte een aantal maanden geleden indruk tijdens zijn GLORY-debuut door zich al in de openingsronde te ontdoen van Quanchao Luo. Inocente wist eveneens zijn laatste gevecht winnend af te sluiten en is bezig aan een uitstekende reeks. Hij won maar liefst vier van zijn vijf gevechten in de GLORY-ring.

De andere halve finale gaat tussen Benjamin Adegbuyi en de Nederlander D’Angelo Marshall. Zij bezetten respectievelijk de eerste en derde plaats op de ranglijst.

Adegbuyi kan in Windy City voor de derde keer het toernooi in het zwaargewicht op zijn naam schrijven.. De Roemeen slaagde daar al eerder in tijdens GLORY 24 en GLORY 35.

Marshall maakte een jaar geleden zijn debuut bij GLORY. Na zijn verloren debuut tegen Inocente, reeg hij maar liefst drie overwinningen aaneen. In december was hij in Rotterdam nog te sterk voor Ismael Londt.