Daniel Cormier heeft zijn titelgevecht tegen Volkan Oezdemir winnend afgesloten. In Boston rekende hij voortijdig af met de Zwitser.

“Nu ik gewonnen heb, voel ik me weer de UFC-kampioen”

Oezdemir had slechts 70 seconden nodig om zijn twee voorgaande partijen te winnen en hoopte ook tegen DC de klus voortijdig te klaren. Hij ging agressief van start en kwam goed door met zijn stoten.

Cormier keerde het tij in de laatste 90 seconden van de openingsronde. Hij voerde de druk op en deelde een aantal rake stoten uit. Met nog 16 seconden op de klok scoorde hij een takedown en wist een rear-naked choke in te zetten. Het eindsignaal weerhield de 38-jarige Amerikaan ervan de klus te klaren.

Cormier ging in de tweede ronde verder met waar hij gebleven was. Hij wist het gevecht al snel naar de grond te brengen, waar hij een barrage aan stoten losliet op de Zwitser. De scheidsrechter greep uiteindelijk in om Oezdemir voor meer schade te behoeden.

“Ik heb zoveel meegemaakt. Het voelt goed om met de overwinning naar huis te gaan,” zei Cormier. “Ik heb twee keer van Jon Jones verloren. Ik had het gevoel dat ik niet de echte kampioen was, omdat hij me de laatste keer verslagen heeft. Nu ik gewonnen heb, voel ik me weer de UFC-kampioen.”

Jones onttroonde Cormier in juli als wereldkampioen in het licht zwaargewicht, maar moest de titel een aantal maanden later afstaan nadat hij positief werd boven op het gebruik van verboden middelen. Cormier werd als gevolg gepromoveerd tot wereldkampioen.