Andy Souwer heeft samen met zijn goede vriend Jonathan Paul Ruiz een uniek concept op de mark gezet, de zogenoemde Super Seminar World Series.

New York

Grootheden als Bas Rutten, José Aldo, Duane Ludwig en Andy Souwer zullen tijdens dit unieke evenement hun kennis en vaardigheden aan een groot publiek overdragen.

Het evenement gaat op 23 maart van start en duurt maar liefst drie dagen. Als locatie is er gekozen voor New York, de legendarische stad waar het idee in 2014 ontstaan is.

“4 jaar geleden kwam het idee ter sprake toen ik bij mijn vriend Ruiz in New York verbleef,” zei Souwer tegen R1N. “Het leek ons een geweldig idee om de beste coaches uit verschillende vechtsportdisciplines samen te brengen. Hoe geweldig is dat? Niet alleen voor het publiek, maar ook voor de coaches zelf. Ik heb genoeg contacten om het te proberen, dus waarom niet?”

Al snel werden Bas Rutten, Duane Ludwig en José Aldo gestrikt om deel te nemen aan de inaugurele editie van de Super Seminar World Series. Later werd de 40-jarige Braziliaan Chinzô Machida aan dit illustere rijtje toegevoegd.

Succes

Het unieke concept lijkt nu al een succes. Vanuit de hele wereld stromen aanvragen binnen. Er zijn dan al plannen voor een volgende editie.

“We wilden eerst kijken of het aanslaat, maar er stromen nu al aanvragen vanuit alle werelddelen binnen. Het idee is dan ook om er een jaarlijkse gebeurtenis van te maken waarin we alle delen van de wereld zullen bezoeken.”

Voor iedereen die de Super Seminars World Series niet kan bijwonen is er goed nieuws. Het evenement wordt live via pay-per-view uitgezonden. Shane Fazen neemt de rol van gastheer op zich. Hij zal dieper ingaan op bepaalde technieken en de kijkers zoveel mogelijk informatie verschaffen.