Daniel Cormier krijgt op 7 juli de kans om gelijktijdig wereldkampioen in twee gewichtsklassen te worden.

The Ultimate Fighter 27

Een zogenoemde superfight tussen de regerend zwaargewicht kampioen en licht zwaargewicht kampioen is toegevoegd aan het programma van UFC 226. Dit evenement vindt plaats op 7 juli in de T-Mobile Arena in Las Vegas.

De heren zullen niet alleen in de Octagon een strijd met elkaar voeren. Ze nemen het eerst tegen elkaar op als coach tijdens The Ultimate Fighter 27.

Aan dit seizoen, waarvan de opnames nog deze maand van start zullen gaan, nemen alleen ongeslagen MMA-vechters deel die actief zijn in de licht- en vedergewichtklasse. De finale staat gepland voor 6 juli in Las Vegas.

Boston

Miocic is de meest succesvolle zwaargewicht kampioen in de geschiedenis van de UFC. De Amerikaan wiens roots in Kroatiƫ liggen, wist tijdens UFC 220 zijn wereldtitel voor de derde maal op rij met succes te verdedigen. In Boston was Miocic een maatje te groot voor Francis Ngannou.

Cormier was ook succesvol tijdens UFC 220. Hij prolongeerde zijn wereldtitel in het licht zwaargewicht door een voortijdige zege te boeken op Volkan Oezdemir.

De 38-jarige Cormier was vier jaar actief als zwaargewicht voordat hij in 2014 zijn debuut als licht zwaargewicht maakte. Hij reeg dertien overwinningen aaneen en verloor nooit.