Muay Thai Duisburg komt ook dit jaar met een grootschalig kickbokstoernooi. De RWE Halle in Mülheim zal op 17 en 18 februari opnieuw als decor dienen voor de K1 European Championships.

“De voorbereiding heeft een jaar in beslag genomen”

Tijdens dit tweedaagse evenement zullen er zo’n 600 partijen afgewerkt worden. Om dit voorspoedig te laten verlopen, zijn er maar liefst 4 ringen opgezet. Op 17 februari komen de volwassenen in actie en een dag later mag de jeugd zijn kunsten vertonen.

Het idee voor dit toernooi ontstond een aantal jaren geleden. “We hebben een groot aantal jeugdvechters, die we wekelijks op evenementen inschreven,” zei Kerstin Guckes, één van de organisatoren tegen R1N. “Wegens afmeldingen, veelal op het laatste moment, was de teleurstelling vaak erg groot bij de kinderen.”

“In Duitsland zijn er toernooien waar op semi-contact regels gevochten wordt. De kinderen waren dolenthousiast omdat ze allemaal in actie konden komen. Toen kwamen wij met het idee om zo’n soortgelijk toernooi te organiseren, maar dan op K-1-regels.”

Dat het toernooi een doorslaand succes is, bewijst het grote aantal inschrijvingen. In november kon de organisatie al geen aanmeldingen meer accepteren.

Het organiseren van zo’n groots opgezet evenement vergt een goede en langdurige voorbereiding. “De voorbereiding heeft een jaar in beslag genomen. We moeten alle deelnemers in een vroeg stadium over alles informeren. Zonder teamwork en teamspirit is dit niet mogelijk.”