Eén van de meest besproken partijen van 2017 krijgt een vervolg. Gennady Golovkin en Saul Canelo Alvarez treffen elkaar op 5 mei opnieuw in de boksring.

“Dit is het gevecht dat de wereld wil zien”

Het is nog onduidelijk waar de veelbesproken rematch plaats zal vinden. De T-Mobile Arena in Las Vegas, Madison Square Garden in New York en het Cowboys Stadium in Dallas zijn de meest voor de hand liggende locaties.

De 35-jarige Golovkin zet tegen de Mexicaan zijn middengewichttitels bij de WBC, IBF en IBO op het spel. “Ik ben klaar voor Canelo en blij dat hij akkoord is gegaan met het gevecht,” zei Golovkin. “Dit is het gevecht dat de wereld wil zien. Dit is het gevecht wat het boksen verdient.”

Het eerste gevecht tussen de boksers eindigde na twaalf rondes in een onbeslist. Adalaide Byrd, het omstreden jurylid die bekend staat om haar afwijkende uitslagen, vond dat Alvarez de partij met een score van 118-110 had moeten winnen.

De overige twee uitslagen lagen een stuk dichter bij elkaar. Byrd werd als gevolg door de Nevada State Athletic Commission op non-actief gesteld. Golovkin noemde de uitslag een schande voor de sport.

Alvarez (27), die ondanks zijn jonge leeftijd al 49 overwinningen achter zijn naam heeft staan, is niet van plan om op 5 mei het oordeel opnieuw in de handen van de jury te leggen. “Ditmaal hoeft Golovkin niet met excuses te komen over de jury omdat ik voor de knock-out ga.”