Volgens Daniel Cormier valt er op 7 juli veel meer te winnen dan alleen de wereldtitel in het zwaargewicht. DC gelooft dat hij met een zege op Stipe Miocic zichzelf de beste vechter aller tijden mag noemen.

UFC 226

“Als ik op 7 juli win, dan ben ik de beste vechter aller tijden,” zei Cormier tijdens The MMA Hour. “Ik heb iets opmerkelijks gedaan en dat is waar ik altijd naar op jacht ben geweest.”

“Ik zocht een dergelijke uitdaging in mijn gevechten tegen (Jon) Jones. Het ging daarin niet alleen om de wereldtitel. Ik zou dan kunnen zeggen: ‘wanneer ik Jones verslagen heb, ben ik de beste vechter aller tijden.”

“Ik geloof dat wanneer ik deze klus klaar, een uitdaging die nog nooit iemand is aangegaan, ik de beste vechter aller tijden ben.”

Cormier (38) is wereldtitelhouder in het licht zwaargewicht. Hij was eerder vier jaar actief als zwaargewicht en reeg in die gewichtsklasse maar liefst dertien overwinningen aaneen. In 2014 verruilde hij de koningsklasse voor de op één na zwaarste divisie.

Het gevecht tussen Cormier en Miocic zal als headliner dienen tijdens UFC 226. Dat evenement staat gepland voor 7 juli in de T-Mobile Arena in Las Vegas.