Sky Sports meldt dat Alexander Povetkin en David Price overeenstemming hebben bereikt om op 31 maart in Cardiff tegen elkaar te boksen. Het gevecht zal naar verluidt deze week officieel aangekondigd worden.

Principality Stadium

De 38-jarige Povetkin heeft een succesvolle carrière achter de rug. Hij moest in 34 partijen alleen zijn meerdere erkennen in Wladimir Klitschko, één van de beste boksers aller tijden.

De laatste jaren komt Povetkin veelal negatief in het nieuws wegens dopinggebruik. Dat kostte hem vorig jaar een wereldtitelgevecht tegen Deontay Wilder.

Price werd een aantal jaren geleden beschouwd als de toekomstige wereldkampioen. Hij reeg in een tijdsbestek van drie jaar maar liefst 15 overwinningen aaneen. In 2013 keerde het tij. Hij verloor tweemaal op rij voortijdig van de Amerikaan Tony Thompson en presteert sindsdien wisselvallig.

Povetkin en Price boksen op hetzelfde evenement waarin Anthony Joshua en Joseph Parker de strijd met elkaar aangaan. Het Principality Stadium zal als strijdtoneel dienen.