Dana White is absoluut niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Mario Yamasaki, die zaterdag een wanprestatie leverde tijdens het gevecht tussen Valentina Shevchenko en Priscila Cachoeira.

“Dit is niet zijn eerste schandalige optreden in de Octagon”

Cachoeira had totaal niets in te brengen tegen het geweld van Shevchenko. Talloze stoten en ellebogen troffen haar hoofd en lichaam, ook in situaties waarin ze zichzelf niet wist te verdedigen. Het was met vlagen zelfs te erg om aan te zien.

Na 9 minuten en 25 seconden werd Cachoeira eindelijk uit haar lijden verlost. Shevchenko wist de Braziliaanse door middel van een rear-naked choke af te laten kloppen om zo haar debuut in het vlieggewicht winnend af te sluiten.

Yamasaki had volgens velen het gevecht al veel eerder moeten beëindigen om Cachoeira in bescherming te nemen. Eén van hen is UFC-president Dana White, die hoopt dat Yamasaki nooit meer voet in de Octagon zal zetten.

“Priscila Cachoeira, je hebt enorm veel moed en karakter getoond. Ik ben vereerd dat je voor de UFC vecht. Helaas, de scheidsrechter is er om je te beschermen en Mario deed dat niet,” schreef White op social media.

“Dit is niet zijn eerste schandalige optreden in de Octagon. Helaas kan ik hier niets aan doen, dat kan alleen de Braziliaanse commissie. Ik hoop dat hij na zijn beangstigende en incompetente optreden nooit meer voet in de Octagon zal zetten.”

Saillant detail is dat Cachoeira volgens Fightmetric slechts 3 stoten uitgedeeld heeft en er maar liefst 230 moest incasseren.