Mario Yamasaki heeft maandagavond gereageerd op de storm aan kritiek die hij over zich heen kreeg naar aanleiding van zijn optreden tijdens de partij tussen Valentina Shevchenko en Priscila Cachoeira.

Krijger

Yamasaki werd door UFC-president Dana White en velen anderen finaal afgekraakt omdat hij het ongelijke gevecht tussen de dames al in de openingsronde had moeten stoppen.

Cachoeira moest ruim 200 stoten en ellebogen absorberen waarvan het merendeel haar hoofd trof. Het zou uiteindelijk 9 minuten en 25 seconden duren voordat de Braziliaanse uit haar lijden verlost werd. Ze klopte af nadat ze in een rear-naked choke beland was.

“Ik heb Pedrita in de tweede ronde gezegd dat ze moest bewegen en dat ik het gevecht anders zou beĆ«indigen,” zei Yamasaki tegenover MMA Fighting. “Ze probeerde vervolgens te ontsnappen aan de stoten. Helaas heb ik geen invloed op het aantal stoten die worden uitgedeeld.”

“Vechters moeten veel inspanning leveren en veel dingen laten om daar te staan. MMA is een contactsport en geen enkele vechter zal het waarderen wanneer het gevecht beĆ«indigd wordt zonder dat hij of zij de kans krijgt om het tij te keren.”

“Mijns inziens heb ik Pedrita de kans gegeven om een krijger te zijn door haar door te laten vechten.”