De cirkel is rond voor Roy Jones Jr. In de stad waar hij in 1989 zijn illustere profcarrière begon, heeft hij donderdag zijn afscheidspartij gebokst.

Pensacola

Jones Jr. was in zijn thuisstad Pensacola veel te sterk voor de 30-jarige Scott Sigmon. De 49-jarige veteraan had de touwtjes in handen en kwam vrijwel geen moment in de problemen. Jones Jr. won het gevecht na tien rondes unaniem op punten: 98-92, 98-92 en 98-92.

“Ik hou van iedere fan die vanavond is gekomen om me te steunen,” zei Jones. “Ik wist dat Scott een taaie bokser is en dat hij zou blijven komen.”

Jones Jr. boekte in zijn carrière maar liefst 66 overwinningen. Hij legde beslag op wereldtitels in vier gewichtsklassen (middengewicht, super middengewicht, licht zwaargewicht en zwaargewicht), werd door de Boxing Writers Association of America (BWAA) uitgeroepen tot beste bokser van de jaren 90 en mocht driemaal de Best Boxer ESPY Award in ontvangst nemen.

In een interview met TMZ noemde hij zichzelf onlangs de beste bokser aller tijden.

“In mijn hoogtijdagen was ik alleenheerser. Zo simpel is het. Zelfs de grote Sugar Ray Robinson kon de licht zwaargewichttitel niet winnen nadat hij zijn debuut in het weltergewicht had gemaakt. Hij had daar de grootste moeite mee. Daar kun je uit opmaken dat het moeilijk is om in een zwaardere klasse te winnen. Dus de beste aller tijden? Roy Jones Junior is je man.”