Danny Garcia heeft zaterdag een sterke comeback in de boksring beleefd. In het Mandalay Bay Events Center was hij te sterk voor Brandon Rios.

“Ik heb de fans gegeven wat zij wilden, een knock-out”

Het beladen gevecht tussen de boksers uit de Verenigde Staten kwam in de negende ronde ten einde. Rios werd tegen het canvas geslagen en kreeg van de scheidsrechter geen goedkeuring om het duel te hervatten.

Garcia boekte zijn eerste zege sinds Keith Thurman vorig jaar een einde maakte aan zijn indrukwekkende reeks van 33 overwinningen. Swift is tevreden over zijn optreden en uit op eerherstel.

“Ik voelde me wat roestig in het begin. Hij deelde een aantal goede opstoten uit. Hij kwam om te vechten en ik om te boksen. Ik heb de fans gegeven wat zij wilden, een knock-out,” aldus de oud-wereldkampioen uit Philadelphia. “Ik hoop op een rematch tegen Keith Thurman, maar dat is aan hem. Wanneer hij er klaar voor is.”

Thurman zal naar verluidt op 19 mei terugkeren in de ring. De Amerikaan onderging vorig jaar na zijn zege op Garcia een operatie aan zijn elleboog en moest het de rest van het jaar rustig aan doen.