Er zijn spannende tijden aangebroken voor Nieky Holzken. De Brabander maakt zaterdag zijn opwachting bij de World Boxing Super Series.

Muhammad Ali Trophy

Holzken (34) staat in zijn debuut bij de organisatie direct in de halve finale van het toernooi in het super middengewicht. Hij is aangewezen als plaatsvervanger van J├╝rgen Braehmer, een ervaren 39-jarige bokser uit Duitsland, die wegens ziekte moest afzeggen.

In Neurenberg gaat The Natural de strijd aan met de Brit Callum Smith. De Brit had tot gisteren nog nooit van Holzken gehoord, maar zegt dat dat geen reden is om zijn opponent te onderschatten.

“Ik weet eigenlijk niets van hem af,” zei de bokser uit Liverpool in een interview met Talk Sport. “Tot gisteren had ik nog nooit van hem gehoord. Er is mij verteld dat hij een harde stoot in huis heeft. Het is daarom zaak om professioneel te blijven en hem dezelfde behandeling te geven als Braehmer. Mijn ultieme doel is om te winnen en niemand kan mij daar van weerhouden.”

Mocht Holzken zijn halve finale winnend af weten te sluiten, dan treft hij in juni George Groves. Hij bereikt de finale zaterdag ten koste van Chris Eubank Jr.

De winnaar van het toernooi mag naast een fiks geldbedrag de Muhammad Ali Trophy in ontvangst nemen.