De finalisten van de World Boxing Super Series in het super middengewicht zijn bekend. Callum Smith en George Groves strijden op 2 juni in Londen om de felbegeerde Ali Trophy.

“Holzken deed het goed”

De Brit Groves was de eerste die zich van een finaleplaats verzekerde. Hij won vorige week na twaalf sensationele rondes op punten van zijn landgenoot Chris Eubank Jr.

Evenals Groves had ook Smith alle rondes nodig om de finale te bereiken. De 27-jarige bokser uit Liverpool boekte zondag in Neurenberg een ruime puntenzege op invaller Nieky Holzken.

Smith betrad de ring als torenhoog favoriet en zou volgens menigeen zijn halve finale voortijdig winnen. Hij zei na afloop van het gevecht dat hij zijn opponent uit Helmond licht onderschat heeft, maar desondanks terugkijkt op een dominant optreden.

“Ik had het graag tegen Jurgen Braehmer opgenomen, maar Holzken deed het goed. Hij is taai en sterk,” zei Smith, die tegen Holzken zijn 24ste zege op rij binnensleepte. “Heb ik hem onderschat? Ja, wellicht iets.”

“Ik wilde vanavond echter geen risico nemen. Hij bleef naar voren komen en ik trof veelal doel met mijn jabs. Ik heb gewonnen, twaalf goede rondes neergezet en het allerbelangrijkste, ik sta in de finale.”