Sportart 3 en Sportief BV, beide officieel erkend distribiteur van adidas, hebben als doel gesteld om in 2018 hun positie op de Europese vechtsportmarkt te versterken.

Marktleiderspositie

“Wij werken al jaren samen en kennen elkaar inmiddels door en door. We weten wat we aan elkaar hebben,” aldus Eric Wachholz, bedrijfsleider van Sportart 3.

“Vanaf 2018 wordt de samenwerking contractueel vastgelegd. In 2017 zijn we begonnen met samenwerken zodat er in 2018 een doorstart kon worden gemaakt. We vertegenwoordigen reeds 10 landen: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Tsjechië, Nederland, België, Luxemburg, Spanje en Portugal.”

Sportart 3 en Sportief BV willen door met elkaar samen te werken sterk staan in sales, warehousing en logistiek, inkoop, marketing, Finance en E-commerce. Beide bedrijven zijn al sinds 2011 verantwoordelijk voor adidas vechtsporten. Door elkaars handen ineen te slaan willen zij hun marktleiderspositie nog verder versterken.

Het hoofdkantoor en logistiek centrum van Sportief BV in Sittard zal door beide bedrijven gebruikt worden waar de eigenaar, Sebastiaan Sikkink, tevens de private label bokszakken en stoot/trapkussens produceert als Europese markleider. Ook in Sittard wordt voor het onlangs opgerichte SPIRE BVBA, verantwoordelijk voor Spanje en Portugal, de Warehousing en logistiek, inkoop, marketing, Finance en E-commerce gedaan.

Eind 2017 werd het assortiment van de groep ook al uitgebreid met Shock Doctor en Waterpro Punchbags en staat voor het komende seizoen UFC in de startblokken.