Badr Hari zei onlangs tegenover Telesport dat hij belooft Hesdy Gerges ‘in elkaar te slaan’. Gerges gelooft hier, zeker na de staredown van vrijdag, niets van.

“Hij gaat door een hel zaterdag”

Gerges vond vrijdag de zelfverzekerdheid bij Hari ver te zoeken. Hij zag niet het vuur in de ogen dat hij wel zag tijdens hun staredown in 2010.

“Ik voelde me tijdens onze staredown zelfverzekerd, 100 procent vertrouwen,” zei de Amsterdamse kickbokser. “Ik zag dat niet in zijn ogen. Tijdens onze staredown in 2010 was het alsof twee dieren klaar waren om elkaar af te maken. Tijdens deze staredown zag ik geen vuur in zijn ogen.”

Gerges won in 2010 van Hari nadat deze gediskwalificeerd werd wegens natrappen. Hari kende een sterke openingsronde, maar het tij keerde in de tweede ronde. Gerges betreurt het dat er tot op de dag van vandaag mensen zijn die Hari als rechtmatige winnaar aanwijzen.

“Dat maakt me kwaad omdat ik weet hoe ik me voelde en ik weet wat hij voorafgaand aan dat moment voelde. Hij is helemaal niet zo zeker van zichzelf. Hij gaat door een hel zaterdag. Een hel. Ik hoop dat hij klaar is voor een oorlog.”