Deontay Wilder heeft in Brooklyn het belangrijkste gevecht uit zijn carrière gewonnen. In het Barclays Center versloeg hij zaterdag onder luid gejuich van de ruim 14 duizend aanwezige toeschouwers Luis King Kong Ortiz.

“Een ware kampioen vindt altijd een weg terug”

Het gevecht tussen de giganten begon in een laag tempo maar mondde langzaam uit in een ware thriller.

Het was Wilder die de eerste knockdown voor zijn rekening nam. Hij sloeg de 38-jarige Cubaan in de vijfde ronde tegen het canvas, maar had daarna te weinig tijd om de klus voortijdig te klaren.

Het tij zou volledig keren in de zevende ronde en het had weinig gescheeld of Wilder had de eerste nederlaag uit zijn carrière moeten incasseren. Hij kreeg een barrage aan stoten voor zijn kiezen en had simpelweg geen antwoord op het geweld van Ortiz. Doorzettingsvermogen en een vechtershart hielden hem in de wedstrijd.

In de tiende ronde sloeg Wilder toe. Hij werkte de Cubaan tweemaal tegen het canvas alvorens de scheidsrechter tussenbeide kwam.

“Een ware kampioen vindt altijd een weg terug en dat is wat ik vanavond gedaan heb. Luis Ortiz is een ware bokser. Hij heeft het geweldig gedaan. Hij kan met opgeheven hoofd naar huis gaan. Hij gaf de fans een echt gevecht.”

Wilder behield met de overwinning de WBC-titel, die hij sinds 2015 in het bezit heeft. Hij hoopt in zijn volgende gevecht ‘eindelijk’ de strijd aan te gaan met Anthony Joshua.