Ten tijde dat Hesdy Gerges bij mij trainde voor zijn gevecht tegen Brestovac zag ik hem nauwelijks, slechts één of twee keer per week. De situatie was dan ook niet ideaal. Ik gaf alleen ‘s ochtends les bij Pancration en er waren geen sparringpartners. Er is zelfs een periode geweest dat ik geen locatie had om les te geven. Hesdy zwerfde om die redenen van de ene naar de andere gym.

Een heupoperatie, waarvan ik een paar weken moest herstellen, maakte het helemaal onmogelijk om Hesdy klaar te stomen voor Badr Hari. Hij is daarom gaan trainen bij Mousid. Dat begrijp ik volkomen.

Het gevecht tussen Hesdy en Badr riep wel enkele vraagtekens bij me op. Hesdy begon ijzersterk en klapte er met zijn lowkicks goed in. Badr stond na de eerste ronde te wankelen. Hesdy heeft onder mijn toezicht veel partijen op lowkicks gewonnen en had dit door moeten zetten, maar deed dit opmerkelijk genoeg niet.

Hesdy had door moeten gaan met waar hij in de eerste ronde gebleven was, met name in de derde ronde. Dat hij zijn bitje dan een aantal keer uitspuugt, snap ik niet. Komt het nou door een stoot, oké. Hij spuugde zijn bitje gewoon uit. Het was een vreemde partij en ik ben niet de enige die er zo over denkt. Dit was voor Hesdy de kans bij uitstek om van Badr te winnen.

Het oordeel van de jury verbaasde me ook. Hoe is het mogelijk dat een aantal juryleden de overwinning unaniem aan Badr toekende? Hij had de openingsronde dik verloren. Een vreemde zaak.

Het klopt gewoon niet.