Mikey Garcia heeft zich zaterdag met zijn zege op Sergey Lipinets in een illuster rijtje gevoegd. De 30-jarige Amerikaan is na Manny Pacquiao en Juan Manuel Marquez de derde bokser die titels in het vedergewicht, super vedergewicht, lichtgewicht en super lichtgewicht heeft gewonnen.

San Antonio

Garcia moest hard werken voor de overwinning. Lipinets leek zich weinig aan te trekken van zijn positie als de underdog. Hij zat de ongeslagen Garcia constant boven op zijn lip en bestookte hem met stoten op het hoofd en lichaam.

Lipinets kwam ondanks zijn torenhoge inzet op vrijwel alle vlakken tekort tegen Garcia. De Rus ging daarbij in de zevende ronde voor het eerst in zijn carrière tegen het canvas.

Het oordeel van de driekoppige jury luidde na twaalf rondes in het voordeel van Garcia: 116-111, 117-110 en 117-110.

“Dit voelt geweldig. Het winnen van een vierde wereldtitel in een vierde gewichtsklasse is een eer,” zei Garcia. “Om in één zin genoemd te worden met Manny Pacquiao en Juan Manuel Marquez is eveneens een enorme eer voor mij.”

De teller staat nu op 38 overwinningen uit 38 wedstrijden voor Garcia. Lipinets raakte in San Antonio zijn ongeslagen status kwijt. De 28-jarige Rus bokste tegen Garcia pas zijn 14e partij.