De datum en locatie van het titelgevecht tussen Robert Whittaker en Yoel Romero zijn bekend. De twee treffen elkaar op 9 juni in Chicago.

UFC 225

Romero zei maandag in een gesprek met Joe Rogan dat de onderhandelingen afgerond zijn. De UFC moet het gevecht nog officieel aankondigen.

Het gevecht tussen de middengewichten vindt plaats in het United Center tijdens UFC 225.

Romero versloeg in zijn veelbesproken carrière grote namen, maar het enige dat nog ontbreekt op zijn erelijst is een wereldtitel. In juli 2017 had hij de kans om beslag te leggen op de interim-titel, maar daar stak Whittaker een stokje voor. De Australiër versloeg de 40-jarige Cubaan na een 25 minuten durende strijd op punten.

Whittaker werd na het vertrek van Georges St-Pierre gepromoveerd tot wereldkampioen en zou op 11 februari zijn titel verdedigen tegen Luke Rockhold. Hij moest dat gevecht wegens ziekte laten schieten.

Romero nam zijn plaats in en rekende voortijdig af met Rockhold. Omdat The Soldier of God tijdens de weging te zwaar was, maakte hij geen aanspraak op de interim-titel. De UFC beloonde hem desondanks met een titelgevecht.