Vasyl Lomachenko reist voor zijn volgende partij opnieuw af naar New York. Hij treft op 12 mei Jorge Linares in het legendarische Madison Square Garden.

Hi-Tech

Lomachenko staat bekend als één van de beste amateurboksers aller tijden en werd maar liefst tweemaal olympisch kampioen.

In december boekte Hi-Tech in New York een dominante en op het oog eenvoudige zege op de toen nog ongeslagen Cubaan Guillermo Rigondeaux. Lomachenko zette een masterclass neer en zag hoe zijn opponent het na zes rondes voor gezien hield. Het was de vierde opeenvolgende keer dat Lomachenko zijn opponent de handdoek in de ring zag gooien.

Lomachenko werd door zijn uitmuntende prestaties in het jaar 2017 door de Boxing Writers Association of America uitgeroepen tot bokser van het jaar. Nog nooit eerder mocht een bokser van Oekraïense komaf die onderscheiding in ontvangst nemen.

Linares staat evenals Lomachenko bekend als een technische bokser. Hij is al dertien partijen op rij ongeslagen en verdedigt op 12 mei zijn lichtgewichttitel van boksbond WBA.