Waarom ik geen deel van de Nederlandse Vechtsportautoriteit uitmaak?

Laat ik beginnen met dat ik een probleem heb met al die kickboksbonden in Nederland. Er zijn veel bonden en slechts een paar grote. Als die grote bonden hun handen nu ineenslaan en zich transformeren tot één grote bond zou dat veel oplossen.

Het zou onder meer het probleem uit de wereld helpen met al die Nederlandse kampioenen. Bij de Judo Bond Nederland weet je precies wie in welke gewichtsklasse kampioen is. Hetzelfde is het geval bij de Nederlandse Boksbond en Taekwondo Bond Nederland. In het kickboksen heb je misschien wel 10 Nederlandse kampioenen rondlopen. Dat komt allesbehalve geloofwaardig over.

Misschien is het een idee dat de grote bonden een afspraak kunnen maken om hun kampioenen tegen elkaar te laten vechten om op deze manier de echte kampioen te creëren. Het kan zo niet langer doorgaan. Ik vind het moeilijk hoe het nu gaat. Je ziet door de bomen het bos niet meer.

De Nederlandse Vechtsportautoriteit heeft geen poot om op te staan. Ze willen van alles, maar hebben geen concrete plannen en niet overal een antwoord op.

Er is mij in het begin door de Nederlandse Vechtsportautoriteit een functie aangeboden, maar ze hebben zich niet aan deze toezegging gehouden. Drie maanden lang heb ik bijna iedere dag met iemand van deze organisatie om de tafel gezeten en hem alles verteld over de geschiedenis van het kickboksen in Nederland. Ik heb toen ook aangegeven dat ik een adviserende functie wel zie zitten, maar ook hier hebben zij geen gehoor aangegeven. Misschien ben ik wel te lastig?

Ik ben eveneens voorgedragen door prominenten uit de vechtsportwereld. Ook mijn vrouw Marjan Olfers, die hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit is, is voorgedragen. Het lijkt erop dat ze helemaal geen mensen uit de vechtsportwereld in hun bestuur willen. Waarom deze mensen buitengesloten worden is voor mij een raadsel.

Kickboksen is mijn kindje. Ik vind het hartstikke leuk en probeer van alles op de hoogte te blijven. Ik ben sinds 1972 actief in dit wereldje. Ik heb ervaring genoeg en in die 46 jaar over de hele wereld van alles meegemaakt. Als ik me nuttig kan maken voor de sport dan zet ik me daar graag voor in.

Ik ben van mening dat ik veel kan betekenen voor de Nederlandse Vechtsportautoriteit.