Hughie Fury zegt dat zijn nederlaag tegen Joseph Parker hem nog meer motiveert om het tot wereldkampioen te schoppen.

Bolton

De 23-jarige Brit verloor in september de strijd om de wereldtitel naar eigen zeggen onterecht op punten van Parker. Fury gelooft dat die nederlaag hem verder zal helpen om opnieuw om de wereldtitel te boksen en uiteindelijk wereldkampioen te worden.

“Je kunt niet stil blijven staan bij het verleden. Wanneer je constant terug blijft blikken, zal je nooit een stap verder komen,” aldus Fury. “Ik heb veel van dat gevecht geleerd en de video wel duizend keer teruggekeken.”

“Nu is het tijd om vooruit te kijken. Wat mijn gevecht tegen Parker me gebracht heeft? Het maakt je hongeriger om weer de ring in te stappen.”

Fury doet op 12 mei een stapje terug wanneer hij in Bolton bokst tegen Sam Sexton, de regerend zwaargewichtkampioen van Engeland. Een stap, die volgens de bokser uit Manchester noodzakelijk is om zijn doel te bereiken.

“Sam Sexton is slechts een opstapje. Ik schakel hem uit en richt me op het volgende. De Britse titel is leuk om te hebben, maar ik ben geen profbokser geworden om kampioen van Engeland te worden.”