MMA-vechtster Mellony Geugjes vecht op 12 mei voor de titel van organisatie UCMMA. Ze strijdt om de titel in de klasse tot 52 kilogram tegen de Britse Lanchana Green.

Los Angeles

Het gevecht wordt afgewerkt in de Troxy in Londen.

Geugjes verplaatst voor dit gevecht haar trainingskamp van Amsterdam naar Los Angeles. “Ik vertrek op 4 april naar Los Angeles en blijf daar tot 3 mei,” zei Geugjes tegen R1N. “Ik train bij Team Alpha Male onder leiding van UFC-vechtster Cynthia Calvillo. Mocht dit trainingskamp goed voelen, dan ben ik van plan om dit in de toekomst vaker te doen.”

Geugjes en Green hebben met elkaar gemeen dat ze ieder deelnamen aan The Ultimate Fighter 23. Dat avontuur eindigde voor Geugjes al in de kwalificatieronde nadat ze werd uitgeschakeld door de Amerikaanse Amanda Bobby Cooper. Het TUF-avontuur van Green zou duren tot de halve finale. Zij werd eveneens verslagen door Cooper.

Geugjes kwam sindsdien vijf keer in actie en won tweemaal. Green stapte na haar nederlaag tegen Cooper twee keer de kooi in. Het eerste gevecht eindigde in een onbeslist en de tweede wist ze winnend af te sluiten.