Rose Namajunas mag dan regerend wereldkampioene bij de strogewichten zijn, Joanna Jedrzejczyk is van mening dat zij de beste vechtster in haar gewichtsklasse is.

Impact

De Poolse kan op 7 april revanche nemen op Namajunas en daarbij de wereldtitel heroveren, die ze tot november ruim twee jaar in haar bezit had. Jedrzejczyk wijt haar nederlaag tegen de Amerikaanse aan haar nutritieteam Perfecting Athletes. Dat team heeft volgens haar bijgedragen aan een dramatische ‘weight cut’ in aanloop naar haar eerste verloren gevecht.

Ze heeft inmiddels een nieuw nutritieteam in handen genomen om ervoor te zorgen dat ze niet opnieuw in de problemen komt. “Ik had zoveel problemen om het juiste gewicht te behalen voor mijn eerste gevecht tegen Rose Namajunas, maar ik ben er klaar voor. Je kunt zien dat mijn gewicht nu al erg laag is.”

Jedrzejczyk wil op 7 april in New York bewijzen dat haar nederlaag tegen Namajunas niet te wijten valt aan haar kwaliteiten. “De UFC wist van mijn weight cut en hoeveel impact dit had op mijn optreden die nacht. Ze weten wie de beste strogewicht ter wereld is en dat zal ik op 7 april bewijzen.”