Anthony Joshua heeft voor het eerst in zijn carrière een partij uitgebokst. In Cardiff had de Brit alle twaalf rondes nodig om Joseph Parker uit Nieuw-Zeeland te verslaan.

WBO

De ruim 80.000 toeschouwers in het Principality Stadium kregen niet het spektakel te zien dat beide heren beloofd hadden. De 28-jarige Joshua kreeg maar moeilijk grip op de partij en moest constant naar een antwoord zoeken op het snelle spel van Parker, die gedurende twaalf rondes met een lage dekking vocht.

De scheidsrechter speelde een grote rol in het bij vlagen gezapige gevecht. Hij haalde voortdurend het tempo eruit en liet Joshua op een gegeven ogenblik zelf een time-out nemen om diens loszittende tape te verwijderen.

Joshua had in de ogen van de driekoppige jury echter genoeg gedaan om de overwinning met ruime cijfers toegekend te krijgen: 118-110, 118-110 en 120-108. AJ behield met de overwinning zijn zwaargewichttitels bij de WBA, IBF en IBO. Hij voegde daar nog eens de titel van boksbond WBO aan toe. Het was de 21ste zege voor de boomlange bokser uit Watford.

Voor Parker kwam er een einde aan een indrukwekkende reeks van 24 overwinningen. Hij verloor nog nooit eerder in zijn carrière.