Alexander Povetkin heeft voor zijn volgende gevecht maar één man voor ogen en dat is Anthony Joshua.

Moskou

De 38-jarige Rus rekende zaterdag in Londen in de vijfde ronde op knock-out af met de Brit David Price. Hij verzekerde zich met die zege van een gevecht om de titel van de boksbond WBA. Joshua is in het bezit van deze titel en eveneens titelhouder bij de bonden WBO en IBF.

“Ik ben aangewezen als de officiële uitdager van Joshua,” zei Povetkin. “Ik kijk uit naar het moment om het tegen de beste van de wereld op te nemen. Anthony heeft vier titels. Dit is het gevecht dat ik wil en ik peins er niet over om het eerst tegen iemand anders op te nemen.”

Het management van Povetkin hoopt het gevecht tussen de zwaargewichten in Rusland te organiseren. Het olympisch stadion Loezjniki in Moskou, dat ruimte biedt aan ruim 80.000 toeschouwers, behoort tot de mogelijke locaties.

Vooralsnog heeft het er alle schijn van dat Joshua in zijn volgende partij bokst tegen de Amerikaan Deontay Wilder. Het management van Wilder maakte onlangs bekend dat zij de eerste stap zullen zetten om de onderhandelingen in gang te zetten.