Marcus Browne is donderdag opgepakt vanwege huiselijk geweld. Het is de tweede keer in nog geen vier maanden tijd dat de bokser uit New York in de boeien werd geslagen.

Contactverbod

New York Daily News meldt dat de Amerikaan donderdag gearresteerd werd wegens het overtreden van een contactverbod en het plegen van huiselijk geweld.

Hij mocht zijn 29-jarige vriendin niet zien, maar weigerde zich aan de regels te houden en viel de vrouw lastig bij haar woning. “Ik maak het raam stuk als je me nu niet binnen laat,” zou de licht ontvlambare bokser geschreeuwd hebben.

Omdat de vrouw weigerde gehoor te geven aan het verzoek, besloot de 27-jarige Browne zijn woede af te reageren op de voordeur.

Eind vorig jaar werd Browne ook al in de boeien geslagen. Hij zou naar verluidt op 12 december zijn vriendin bij de keel hebben gegrepen en verwondingen in het gelaat hebben aangebracht. Hij werd op 28 december opgepakt voor huiselijk geweld, waarna de rechter hem een contactverbod oplegde.

De oud-olympiër is op borgtocht vrij en moet op 19 april in Staten Island voor de rechter verschijnen. Dan zullen beide zaken in behandeling worden genomen.