Na 512 dagen heeft de UFC een nieuwe wereldkampioen in het lichtgewicht gekroond. Khabib Nurmagomedov legde beslag op de vacante titel door in New York Al Iaquinta te verslaan.

“Waar is Conor nu?”

Nurmagomedov was zijn opponent uit New York 5 rondes lang de baas. Hij domineerde het gevecht met name op de grond, maar wist geen voortijdige zege te forceren tegen de taaie Iaquinta. De leden van de jury scoorde het gevecht 50-43, 50-43 en 50-44, allemaal in het voordeel van The Eagle.

Nurmagomedov heeft een stormachtige periode achter de rug waarin hij 2 tegenstanders zag uitvallen en werd belaagd door een grote groep mensen waaronder Conor McGregor zich bevond.

De Ier bestormde donderdag het Barclays Center en vernielde daarbij een bus waarin Nurmagomedov en een aantal andere UFC-vechters zich op dat moment in bevonden. McGregor werd later in de boeien geslagen en is inmiddels op borgtocht vrij.

“Al Iaquinta is de echte gangster,” zei Nurmagomedov. “Waar is Conor nu? Is hij aan het vechten met een bus? Ik neem het liever tegen echte mannen op.”