Tyson Fury maakt op 9 juni in Manchester zijn langverwachte rentree. Er is nog geen tegenstander gevonden voor de 29-jarige Brit.

Passie

Fury maakte donderdag zijn rentree in het Four Seasons hotel in hartje Londen wereldkundig. Hij zei tegenover de pers dat het goed met hem gaat, zowel op persoonlijk als op sportief gebied. “Alles valt op zijn plaats. Ik ben 29 jaar en verkeer in absolute topvorm. Ik verwacht dat mijn rentree relatief makkelijk zal verlopen.”

De oud-wereldkampioen stond in november 2015 voor het laatst in de boksring. Fury versloeg destijds de Oekraïner Wladimir Klitschko en legde met die zege beslag op een vijftal wereldtitels. Hij kampte sindsdien met grote psychische problemen en werd tevens tweemaal positief bevonden op het gebruik van doping.

Fury zal in zijn rentree met een nieuw team verschijnen. Hij sloeg in december de handen ineen met zijn landgenoot Ben Davison nadat hij de samenwerking had beëindigd met zijn oom Peter Fury. Het duo werkte negen jaar samen.

“Om eerlijk te zijn, was ik mijn passie voor het boksen verloren. Het vuur was er niet meer. Het vuur kwam terug toen ik naar Spanje was afgereisd voor een trainingskamp. Door samen te werken met Ben heb ik mijn passie hervonden.”