De zoektocht naar een tegenstander voor Gennady Golovkin lijkt ten einde. Vanes Martirosyan is als kandidaat naar voren geschoven om op 5 mei de plaats van de positief geteste Canelo Alvarez in te nemen.

Zoektocht

“Er hebben behoorlijk wat wijzigingen plaatsgevonden en menig naam heeft de revue gepasseerd,” zei Tom Loeffler, de promotor van Golovkin. “Vanes behoort tot de grote kanshebbers. Hij is momenteel in Los Angeles, heeft een naam opgebouwd en hij is bereid om te vechten.”

Het management van Golovkin is momenteel in gesprek met Don King, de beruchte promotor die Martirosyan onder zijn hoede heeft. Volgens Loeffler is de deal bijna afgerond.

De zoektocht naar een tegenstander voor Golovkin is al enige tijd gaande. Het was tot 4 april lange tijd onzeker of de op clenbuterol positief geteste Canelo op 5 mei in actie zou komen. De Mexicaan besloot zich uiteindelijk terug te trekken omdat de kans klein was dat hij goedkeuring zou krijgen om de boksring in te stappen.

De Ier Spike O’Sullivan was wekenlang de voornaamste kandidaat om Alvarez te vervangen. Eric Gomez van Golden Boy Promotions liet woensdag aan ESPN weten dat hij een aanbod afgeslagen had.