Chris Ngimbi vervolgt zijn carrière in Azië. Hij zal het komende jaar uitkomen in de zogenoemde ONE Super Series.

ONE Championship

De in Kongo geboren Nederlander liet dinsdag in een gesprek met R1N optekenen dat hij een eenjarige verbintenis is aangegaan met het in Singapore gevestigde ONE Championship.

“Ik werd door de organisatie benaderd met de vraag of ik interesse had om me bij hen aan te sluiten. Het is een mega-organisatie waar vechters van wereldniveau onder contract staan,” zei Ngimbi tegen R1N. “Ik heb zonder enige aarzeling getekend.”

Ngimbi maakt op 18 mei zijn opwachting bij de organisatie. In Singapore treft hij de dominante Thai Yodsanklai Fairtex. Het gevecht vindt plaats op aangepaste kickboksregels in de klasse tot 72.50 kilogram.

Fairtex behoort al ruim een decennium lang tot de absolute wereldtop. Hij veroverde talloze wereldtitels in verschillende gewichtsklassen en wordt geroemd om zijn uitmuntende techniek. Hij verloor in 2011 voor het laatst en is sindsdien bezig aan een indrukwekkende zegereeks.

De Bosschenaar Andy Souwer is tot dusver de enige Nederlander die ‘de held’ uit Thailand wist te verslaan.

Ngimbi kijkt ondanks de indrukwekkende staat van dienst van zijn opponent reikhalzend uit naar het gevecht. “Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik ben volop aan het voorbereiden. Ik kijk ernaar uit om in een kooi met MMA-handschoenen te vechten. Yodsanklai is een naam die ik aan mijn lijstje toe wil voegen.”