Het had weinig gescheeld of Gennady Golovkin had een maandenlange trainingskamp voor niets afgewerkt. De Kazach zag begin april zijn opponent Saul Canelo Alvarez afzeggen en de zoektocht naar een vervanger liep allesbehalve soepel.

Carson

Het management van Golovkin slaagde er op korte termijn in een vervanger te strikken voor de op doping betrapte Alvarez. Hij treft op 5 mei in Carson de Amerikaan Vanes Martirosyan.

Golovkin zei in een gesprek met de pers dat hij walgt van Alvarez en hij niet met hem bezig is. “Canelo? Hij is voor nu niet relevant. Of ik een rematch wil in september? We zullen zien. Ik wil het wel tegen hem opnemen, maar ik ben niet met hem bezig,” aldus de ongeslagen Golovkin.

“Ik focus me nu eerst op mijn gevecht tegen Martirosyan. Ik herinner me hem van de Olympische Spelen in 2004. Ik weet dat het geen gemakkelijke avond zal worden. Vanes is een sterke en actieve vechter in de ring. Hij is een goede vechter. In 2004 vond ik hem de beste bokser van het Amerikaans olympisch team.”