Albert Kraus krijgt op 12 mei voor de derde maal in zijn carrière te maken met Li Zhuangzhuang. Het gevecht tussen de K-1-legende en de Chinees staat gepland voor Kunlun Fight 74.

Kunlun Fight 74

“Er is door de organisatie al een paar keer van tegenstander gewisseld. Als het zo blijft wordt het opnieuw Li Zhuangzhuang,” zei Kraus zaterdag tegen R1N.

De 37-jarige Ossenaar stond in 2016 en 2017 al eerder tegenover Zhuangzhuang in de ring. Kraus won beide partijen, die in China afgewerkt werden, op punten.

The Hurricane beleefde in 2017 op sportief gebied een succesvol jaar. Hij sloot in november het jaar ongeslagen (4-0) af door Zhuangzhuang, nota bene in China, te verslaan.

Een maand eerder maakte de meervoudig wereldkampioen indruk tijdens de Ben Bril Memorial in Carré. In zijn zevende profbokspartij versloeg hij de taaie Duitser Ridvan Guden.

In februari, na een ongeslagen periode van 18 maanden, verloor Kraus in Eindhoven van de Belg Nordin Ben-Moh. Het was de eerste keer sinds 2010 dat Kraus op Nederlandse bodem een kickbokspartij vocht.