Het had weinig gescheeld of één van de beste mixed martial artists aller tijden had in 2017 een punt achter zijn carrière gezet.

Pensioen

José Aldo liet in een interview met Combate weten dat hij na zijn tweede opeenvolgende nederlaag tegen Max Holloway er serieus over nadacht om met pensioen te gaan.

“Na dat gevecht heb ik tijd voor mezelf genomen om na te denken en samen te zijn met mijn familie,” aldus de 31-jarige Braziliaan. “2 weken later zat ik rond de tafel met mijn coaches en een aantal anderen. Ik stelde aan hen de vraag of het tijd was om te stoppen. We hebben besloten om door te gaan. De volgende dag stond ik weer in de sportschool.”

Aldo, alom beschouwd als de beste vedergewicht aller tijden, wist slechts één van zijn laatste vier gevechten winnend af te sluiten. Zijn nederlaag tegen de Ier Conor McGregor in 2015 bleek een keerpunt in zijn indrukwekkende carrière.

Op 28 juli stapt Aldo in Calgary na een afwezigheid van 7 maanden de Octagon in. In het Scotia Saddledome treft hij de Amerikaan Jeremy Stephens.