Tyson Fury weet met wie hij te maken krijgt in zijn langverwachte rentree. De 29-jarige bokser uit Manchester ontvangt op 9 juni in zijn thuisstad de Albaniër Sefer Seferi in de boksring.

9 juni

Het contrast tussen de carrières van Fury en Seferi is groot.

Fury won in zijn carrière van grote namen waaronder Wladimir Klitschko eind 2015. Die zege leverde hem de wereldtitels van de boksbonden WBO, WBA en IBF op. Hij kwam na dat gevecht niet meer in actie. De Brit kampte met ernstige psychische problemen en was in gevecht met drank en drugs. Hij moest afstand nemen van diens wereldtitels, maar werkt inmiddels enkele maanden hard aan zijn rentree.

Seferi leed in zijn carrière slechts 1 nederlaag. Dat was in 2016 tegen Manuel Charr, de overigens enige noemenswaardige tegenstander van de in Macedonië woonachtige bokser.

Fury zal in zijn rentree met een compleet nieuw team op de proppen komen. Hij sloeg eind 2017 de handen ineen met zijn landgenoot Ben Davison nadat hij de samenwerking had beëindigd met zijn oom Peter Fury. Het duo werkte negen jaar samen.

Fury liet zondag door de pers optekenen dat hij niet kan wachten om op 9 juni de boksring in te stappen. “Ik kan niet wachten om in actie te komen en om te bewijzen dat ik beter dan ooit tevoren ben,” zei Fury. “Ik zit in de beste fase uit mijn carrière en heb me nog nooit beter gevoeld. Ik ben een fittere, sterkere en snellere versie van de Fury uit 2015.”