Het eerder aangekondigde wereldtitelgevecht tussen Robin van Roosmalen en Petchpanomrung Kiatmookao zal op 20 juli in New York plaatsvinden. Yousri Belgaroui kan tijdens hetzelfde evenement beslag leggen op de wereldtitel bij de middengewichten.

GLORY 55

GLORY kondigde dinsdag aan dat de organisatie voor GLORY 55 terugkeert naar The City That Never Sleeps. Het Hulu Theater zal als decor dienen.

Van Roosmalen en Kiatmookao stonden vorig jaar mei nog tegenover elkaar in de ring. Notabene in zijn thuisstad Den Bosch kroonde Van Roosmalen zich ten koste van de Thai tot wereldkampioen in het vedergewicht.

De Bosschenaar wist zijn wereldtitel sindsdien twee keer te prolongeren. De Amerikaan Kevin VanNostrand was het laatste slachtoffer van Pokerface.

Kiatmookao timmerde na zijn nederlaag tegen Van Roosmalen hard aan de weg. Hij boekte maar liefst drie overwinningen op rij waarvan de laatste twee op knock-out werden gewonnen.

Het andere titelgevecht dat in New York zal plaatsvinden is eveneens een ontmoeting tussen 2 oude bekenden. Belgaroui en de Braziliaan Alex Pereira zullen voor de derde maal in hun loopbaan de strijd met elkaar aangaan.

De kickboksers wisten in 2017 allebei een keer van elkaar te winnen, maar het was Pereira die tijdens de laatste ontmoeting aan het langste eind trok. Hij behield met die zege zijn wereldtitel.