Ben Tingen mag zich Nederlands kampioen in het cruisergewicht winnen. Hij versloeg in Assen Drazan Janjanin uit Bosnië in de strijd om de vacante titel.

Gebroken pink

De Drent kreeg naarmate de partij vorderde steeds meer grip op zijn tegenstander. Hij sloeg de 29-jarige Bosniër in de zesde ronde tegen het canvas en zag Janjanin voorafgaand aan de negende ronde opgeven. De bokser uit Prijedor staakte het gevecht omdat een blessure aan zijn rechterhand opgelopen had.

“Dit voelt goed! Ik heb mijn opdracht goed uitgevoerd door afstand  te houden en met veel directe stoten te werken,” zei Tingen zondag tegen R1N.

“Ik sloeg hem in de zesde ronde neer, maar het was niet genoeg om hem 8 tellen te bezorgen. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts met hem. Hij kon niet meer met zijn rechterhand stoten en later werd duidelijk dat hij zijn pink gebroken had. Dat was jammer, maar ik heb mijn ding gedaan. Ik heb naar mijn idee bijna alle rondes op mijn naam geschreven.”

Tingen boekte zijn negende zege in tien partijen. De ongeslagen bokser uit Bovensmilde wist zijn laatste drie partijen voortijdig in te winnen.