Serginio Kanters doet op 15 oktober net als vorig jaar mee aan de Ben Bril Memorial. De Amsterdammer treft voor de tweede maal in zijn carrière zijn stadsgenoot Josemir Poulino in de boksring. Dit maakte de organisatie exclusief aan R1N bekend.

Koninklijk Theater Carré

Kanters (5-1) zette zich vorig jaar op de kaart door in zijn vierde profpartij een dominant optreden neer te zetten tegen de doorgewinterde Gevorg Khatchikian (26-2). 7 rondes lang kon de Limburger geen antwoord vinden op het uitstekende bokswerk van de pupil van Mike Passenier.

De 21-jarige Kanters leek op een verrassende zege af te stevenen totdat Khatchikian hem in de achtste ronde met een snoeiharde stoot tegen het canvas sloeg en daarmee een einde maakt aan diens reeks van 3 opeenvolgende overwinningen.

In april keer Kanters succesvol terug in de boksring. In Mijdrecht werd de taaie Duitser Ridvan Gueden op knock-out verslagen.

Poulino hoopt in zijn thuisstad revanche te nemen op Kanters. Hij moest vorig jaar juli zijn meerdere erkennen in de talentvolle pugilist en leed daarmee zijn tweede opeenvolgende nederlaag en derde uit zijn carrière.

Poulino zal op 15 oktober voor de zesde maal de boksring betreden in het Koninklijk Theater Carré. Hij vierde er in 2015 zijn grootste succes door in de strijd om de nationale titel in het middengewicht Farouk Daku te verslaan.

De rematch tussen Kanters en Poulino is afgesproken over 8 rondes.

 

foto met dank een Piek Kock