Na een absentie van 30 maanden waarin hij door een diep dal ging, heeft Tyson Fury zaterdag zijn carrière met een eenvoudige zege nieuw leven ingeblazen. De Brit had in zijn thuisstad Manchester geen kind aan Sefer Seferi.

“Het was alsof ik mijn debuut opnieuw beleefde”

Het werd al vrij snel duidelijk dat Seferi niets in de ring te zoeken had. Fury had niets te duchten van de veel kleinere Albaniër en deed in de eerste twee rondes weinig, maar dat was ook niet nodig.

Seferi wist dat het een kansloze missie was en legde het bijltje er al vrij snel bij neer. Hij besloot niet aan te treden voor de vijfde ronde waardoor Fury zijn 26e zege binnensleepte.

“Ik voelde me fantastisch, het was alsof ik mijn debuut opnieuw beleefde,” zei Fury. “Ik ben er lang uit geweest en heb een aantal rondes nodig, daarom nam ik mijn tijd. Het kaliber van mijn tegenstanders zal nu alsmaar stijgen. De volgende keer zal ik het beter doen.”

Promotor Frank Warren is van plan om Fury op 18 augustus in Belfast te laten boksen. De Duitser Manuel Charr, die de WBA-titel in zijn bezit heeft, behoort tot de mogelijke tegenstanders.

Fury maakte zaterdag zijn rentree na een periode van ruim 30 maanden afwezigheid waarin hij met een zware depressie, drank, drugs en doping te maken had.