Johny Hendricks heeft woensdag aangekondigd een punt te zetten achter zijn carrière als mixed martial artist.

Big Rigg

Na 11 jaar vindt de 34-jarige oud-wereldkampioen bij de weltergewichten het welletjes geweest. Hendricks liet in een interview met MMAjunkie Radio weten dat hij het besluit 2 weken geleden al genomen had, maar eerst zeker van zijn zaak wilde zijn alvorens hij het nieuws met de buitenwereld zou delen.

“Ik ben klaar. Ik ga met pensioen. Ik stap volledig uit de wereld van het mixed martial arts,” aldus Hendricks. “Ik ga terug naar mijn roots en ga aan de slag als (worstel)coach bij All Saints.”

Hendricks vocht het leeuwendeel van zijn carrière in de UFC. 10 van zijn eerste 11 gevechten wist hij winnend af te sluiten. In 2013 vocht hij tegen Georges St-Pierre om de titel in het weltergewicht. Het gevecht, dat later werd uitgeroepen tot Fight of the Night, eindigde na 5 rondes tot ieders verbazing nipt in het voordeel van de Canadees.

St-Pierre liet de titel een maand later vacant verklaren en Hendricks mocht amper 4 maanden later opnieuw een gooi doen naar de titel, ditmaal tegen zijn landgenoot Robbie Lawler. Hendricks trok ditmaal wel aan het langste eind.

Lawler nam in datzelfde jaar nog revanche door Big Rigg op punten te kloppen. Hendricks stond naderhand nog 7 maal in de Octagon en zou deze nog slechts 2 maal met de overwinning verlaten.

Hendricks sluit zijn carrière af met een record van 18 overwinningen en 8 nederlagen.